Perhevapaalla oleville yhden vuoden ilmaiset uimahalli- ja kuntosalivuorot

Savonlinna oli viime vuonna muuttovoittokunta. Tänä vuonna saatamme kuitenkin palata taas muuttotappiokuntien joukkoon. Joka tapauksessa väestö ikääntyy ja asukkaiden määrä vähenee, koska lapsia syntyy reilusti kuolleisuutta vähemmän. Yhteiskuntamme tarvitsee lapsia ja perheitä tulevaisuuden rakentajina. Tämä koskee erityisesti kasvukeskusten ulkopuolella olevia Savonlinnan kaltaisia väestöltään ikääntyviä kuntia. Soteuudistuksen myötä kunnalle jää tulevien hyvinvointialueiden kanssa vastuu kuntalaistensa hyvinvoinnin edistämisestä.

Puumala on näyttänyt esimerkkiä lapsiystävällisestä kunnasta. Kunta myönsi viime vuonna synnyttäneille äideille yhden vuoden ilmaisen kuntosalikortin. Lieneekö sattumaa, että Puumalassa syntyy tänä vuonna yli 20 lasta, kun viime vuosina on totuttu 5-6 syntyneen lapsen vuosiin? Kunnassa syntyy pitkästä aikaa enemmän ihmisen lapsia kuin saimaannorpan kuutteja. Puumalassa houkuttimena tosin on myös mm. maksuton varhaiskasvatus.

Perhevapaalla olevat äidit pääsevät tällä hetkellä Savonlinnan uimahalliin opiskelijoiden, eläkeläisten, varusmiesten ja työttömien ohella alennuslipulla. Veteraanit pääsevät uimaan ilmaisin. Elokuussa 2022 voimaan tulleen perhevapaauudistuksen tavoitteena on, että perhevapaa jakautuisi molempien vanhempien kesken tasaisemmin. On odotettavissa, että isät käyttävät tulevaisuudessa yhä enemmän perhevapaita.

Edellä olevan perusteella me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut ehdotamme kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 5. §:n mukaisesti aloitteena, että perhevapaalla oleva lapsen vanhempi pääsee vuoden ajan maksutta kaupungin uimahalliin ja kuntosaliin sen aukioloaikoina.

SAVONLINNAN KAUPUNGINVALTUUSTO, VALTUUSTOALOITE 12.12.2022

Hero - Elements Webflow Library - BRIX Templates